2013 – 2023

10 jaar Paul Poels Video- en Fotografie

Speciale foto’s en momenten

11 februari 2016 – Fotostudio, Meerlo

In de periode voor 2016 doe ik hoofdzakelijk particuliere fotoshoots: kinderen, gezinnen en grote families. Maar langzamerhand komen er steeds meer opdrachten vanuit het bedrijfsleven. In 2016 doet zich een mooie kans voor om de loondienst te verruilen voor ZZP ‘er, het is nu of nooit en ik wordt full-time fotograaf. Langzaam aan begint zich de order portefeuille te vullen en het lukt zelfs om in die jaren enkele langlopende projecten te scoren en dat zorgt voor zekerheid. Ik heb mooie herinneringen aan de particuliere foto-shoots, de honderden kinderen en grote mensen die voor de lens verschenen. En hoewel ik al jaren ben gestopt met particuliere foto-shoots, krijg ik nog zeer regelmatig aanvragen hiervoor. Het was een leerzame periode, vooral het werken in de studio en het spelen met licht. Mijn 4 kinderen heb ik vaak als proefpersonen gebruikt om settings uit te testen. Dat leverde dan weer mooie privé plaatjes op, deze is van 11 februari 2016 enkele maanden voordat ik zelfstandig werd.

 

 

 

 

4 Oktober 2018 – Lixhe, België.

Mijn eerste grote timelapse project was de bouw van een reactor in het Belgische Lixhe. In opdracht van het Australische Calix, filmde en fotografeerde 1,5 jaar lang de voortgang van de 60 meter hoge constructie. Het project onder naam LEILAC is een baanbrekende innovatie voor het scheiden van C02 uit cement. De bouwlocatie is net over de grens in Maastricht en daarmee in het Franstalige Wallonië. De Franse taal ben ik  niet machtig, dus dat was af en toe wel een uitdaging. Mijn eerste bezoeken leverde nogal wat argwanende gezichten op; wat moet die Hollander met die camera hier. Het wantrouwen groeide aanvankelijk nog wat toen de mannen er achter kwamen dat er 6 timelapse camera’s om de 5 seconden een opname maakte. Elke vrijdagmorgen was ik op de bouwlocatie aanwezig, communicerend met een beetje Engels en Duits, liet ik de gemaakte foto’s en video’s aan de werkende mannen zien. Het ijs brak snel en een mooie samenwerking was geboren. De foto is van 4 oktober 2018, gemaakt op 60 meter hoogte het hoogste punt van de reactor toren. Veel goede herinneringen heb ik aan dit project overgehouden plus de nodige ervaring op gebied van timelapsen. Helaas is een van de mannen op de foto al op jonge leeftijd overleden, dat maakt deze foto alleen maar specialer.

 

 

4 maart 2020 – Ooijen-Wanssum.

Ik zie hem liggen, vanuit mijn woonkamer, de oude Maasarm, hij loopt van Ooijen naar Wanssum. Hij staat wel vaker onder water, maar in 1993 en 1995 was het extreem. In 2017 begint de uitvoering van het project “Mooder Maas” om de Maas te beteugelen. En hoewel ik al een aantal jaren zelfstandig was werd dit eigenlijk mij oer project. Zo dicht bij huis, in mijn eigen voortuin. Het bleek een perfect match: Civiele techniek, Infra, GWW, Heavy-lift, alles zat in dit project.

Niet alleen kon ik mijzelf hier verbeteren en ervaring op doen, maar het bleek de basis voor bijna al mijn toekomstig werk. Bijna al mijn huidige klanten heb ik te danken aan dit project. Een erg leuke bijkomstigheid is dat ik bij huidige opdrachten vaak bekenden tegenkom die ik voor het eerst ontmoete op dit project. Als je meer dan 3 jaar op zo’n project bezig bent, lukt het ook wat gemakkelijker om medewerkers op de foto te krijgen (op een enkeling na, er was een hardnekkig groepje wat mij bijna 3 jaar wist te negeren ?..). Van de duizenden foto’s die ik er heb gemaakt vind ik dit wel een mooie, het water, de machine, maar vooral enkele van de trotse medewerkers die het project tot een succes maken. Net nadat het project gereed is laat de Maas zijn grillen weer zien. De ultieme test, een geslaagde test, het werkte!

 

 

24 augustus 2021 – Amsterdam.

In augustus 2021 wordt de laatste hand gelegd aan de Amstelstroombrug in Amsterdam. Er moeten 34 liggers geplaats worden om de Duivendrechtsevaart te overbruggen. Die 34 liggers komen vanaf Friesland per schip via het IJsselmeer naar Amsterdam. Ze moeten dwars door de grachten van Amsterdam en daarom worden de liggers verdeeld over 17 pontons. Dat moet natuurlijk vastgelegd worden op foto en video. Op een van die vaartjes ga ik mee. En daar sta ik dan, als een kapitein, trots als een pauw, op 2 betonnen kokerliggers van Haitsma, dwars door de grachten van Amsterdam. Daar kan echt geen rondvaart boot tegenop.

 

 

 

 

 

 

13 april 2022 – Stavanger, Noorwegen

In juni 2020, tijdens de montage van de van de Lienebrug in Wanssum, kom ik voor de eerste keer in contact met HEBO. Een hele nieuwe wereld voor mij, de wereld van de hijsbokken. Ik kom ogen te kort, leer heel veel nieuwe dingen en de samenwerking met de mannen van HEBO is geweldig. Na de Lienebrug volgen er nog heel wat meer bruggen, windmolens en andere zware gevallen. Een andere expertise van HEBO is het uitvoeren van loadtesten. Kraanschepen moeten hun kranen periodiek laten testen en In april 2022 reis ik in opdracht van HEBO af naar Stavanger, Noorwegen om bij de loadtest te zijn van de SAIPEM 7000, het 2e grootste kraanship ter wereld. 200 bij 90 meter! Man man wat een gevaarte! Die is wel een beetje groter dan de gemiddelde veerpont over de Maas. Als je langszij komt bij zo’n machtig schip, dan voel je je erg klein kan ik je zeggen. Een geweldige ervaring die ik voor geen goud had willen missen.